COOPER ADRESLENEBİLİR YANGIN VE ALARM SİSTEMLERİ İLE PROJELERİNİZDE FARK YARATIYORUZ !!

Kategori Blog

 

Cooper Adreslenebilir Yangın ve Alarm Sistemleri ile Projelerinizde Fark Yaratıyoruz !!

 

Cooper Adresli Yangın algılama ve alarm sistemleri ile Fabrikalar, Üniversite Kampüsleri, Hastahane’ ler, Alışveriş Merkezleri, Tren İstasyonları, Otobüs Terminalleri, Havalimanları, Otel gibi her büyüklükteki binalar için yangın algılama ve alarm çözümleri sunmaktadır.

Avrupa standartlarına (EN54) uygun üretilen Cooper Yangın algılama ve alarm ürünlerinin tamamı BOSEC, LPCB, UL, FM, VDS gibi Uluslar arası kuruluşlar tarafından sertifikalandırılmıştır.

Aynı zamanda Cooper Yangın algılama ve Alarm ürünleri  ABD standartlarına (NFPA) uygun versiyonuda bulunmaktadır. Rusya ve BDT Ülkelerinde (Bağımsız Devletler Topluluğu) istenen GOST Sertifikalarına sahiptir. BDT üye ülkeler : Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Ermenistan, Azerbaycan, Moldova, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kırgızistan Tacikistan

Türkçe dahil 25 farklı dili destekleyen Cooper ailesi ile Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Moldova ve çevre ülkelerinde Yangın Algılama ve Alarm çözümleri sunabiliyoruz.

Cooper Yangın Algılama ve Alarm sistemlerini; Acil Anons, Geçiş Kontrol, Duman Tahliye, CCTV, Bina Otomasyon sistemleri ile entegre ederek sürat ve verimliliği sağlıyoruz.

Cooper Geniş Ürün Ailesi;

Yangın Alarm Kontrol Panelleri

CF3000

cooper cf3000

1,2 ve 4 loop seçenekleri bulunmaktadır. Üst düzey programlama fonksiyonlarına sahip olmakla birlikte kullanımı kolay, 120mm x 90mm geniş dokunmatik ekrana sahiptir. Üzerinde 96 adet yangın zonu LED'i bulunmaktadır. Her bir loop hattına 200 adede kadar adreslenebilir cihaz bağlamak mümkündür. 127 adet panel network edilebilmektedir. İstendiği takdirde panele dahili bir yazıcı entegre edilebilmektedir. Diğer tüm Cooper yangın alarm cihazlarıyla uyumlu çalışmaktadır.

CF1100/CF1200

cooper cf1100 cf1200

1 ve 2 loop seçenekleri bulunmaktadır. 120mm x 90mm gelişmiş dokunmatik ekranı basit kullanıcı arayüzü ile kompakt bir yangın kontrol panelidir. Üzerinde 16 adet yangın zonu LED'i bulunmaktadır. Her bir loop hattına 200 adede kadar adreslenebilir cihaz bağlamak mümkündür. 127 adet panel network edilebilmektedir. Diğer tüm Cooper yangın alarm cihazlarıyla uyumlu çalışmaktadır.

300 Serisi Elektronik Adreslenebilir Yangın Alarm Dedektörleri

Optik Duman Dedektörü

cooper optik duman dedektoru

Elektronik adreslenebilir. Dahili izolatör ünitesi bulunmaktadır. 360° görülebilir LED. Otomatik kirlilik kompanzasyonu. Düşük profilli, şık tasarım.

Çok Sensörlü Sıcaklık Dedektörü

cooper cok sensorlu sicaklik dedektoru

77°C, 90°C sabit sıcaklık ve 60°C sıcaklık artış hızı dedektörü olarak kullanılabilir. Elektronik adreslenebilir. Dahili izolatör ünitesi bulunmaktadır. 360°görülebilir LED. Otomatik kirlilik kompanzasyonu. Düşük profilli şık tasarım.

Kombine Optik Duman-Sıcaklık Dedektörü

cooper kombine optik duman sicaklik dedektoru

Ortamda sıcaklık oluşmuyorsa yanlış alarmları önlemek için duman sensörü hassasiyetini otomatik olarak düşürür. Sıcaklık algıladığında duman sensörünün hassasiyetini otomatik olarak yükseltir. Elektronik adreslenebilir. Dahili izolatör ünitesi bulunmaktadır. 360° görülebilir LED. Otomatik kirlilik kompanzasyonu. Düşük profilli, şık tasarım.

Elektronik Adreslenebilir Giriş Çıkış ve Denetim Modülleri

Tek Kanallı Giriş/Çıkış Modülü

cooper 230vac tek kanalli giris cikis modulu

Bağımsız olarak izlenip, programlanabilen tek kanallı Giriş/Çıkış modülü. Dahili kısa devre izolatörü. Loop hattı üzerinde tek bir adres işgal eder. Maksimum 1A çıkış.

230VAC Tek Kanallı Giriş/Çıkış Modülü

Bağımsız olarak izlenip, programlanabilen tek kanallı Giriş/Çıkış modülü. Dahili kısa devre izolatörü. Loop hattı üzerinde tek bir adres işgal eder.

3 Kanallı Giriş/Çıkış Modülü

Her biri bağımsız olarak izlenip, programlanabilen 3 kanallı Giriş/Çıkış modülü. Dahili kısa devre izolatörü. Loop hattı üzerinde tek bir adres işgal eder.

Bölge İzleme Modülü

Cooper Bölge İzleme Modülü

Looptan beslemeli bölge izleme modülü. 20 adet konvansiyonel dedektör ve sınırsız sayıda yangın ihbar butonu bağlanabilir. Dedektör ve butonları ayrı zon yapmak mümkündür. Dahili kısa devre izolatörü.

Bölge İzleme Modülü

Cooper Bölge İzleme Modülü2

1 adet dedektör, 1 adet yangın ihbar butonu zonu, siren kontrol devresi, 2 adet sesli alarm çıkışı ve 1 adet alarm röle çıkışı mevcuttur. Dahili kısa devre izolatörü. Harici 24 VDC besleme gerektirir.

4 Kanallı Siren Kontrol Modülü

4 Kanallı Siren kontrol Modülü

Her biri bağımsız programlanabilen 4 kanallı sesli alarm kontrol modülü. Loop hattı üzerinde tek bir adres işgal eder. 1 adet yangın röle çıkışı bulunmaktadır. Dahili kısa devre izolatörü. 220VAC harici besleme gerektirir, şebeke kesintisine karşı güç kaynağı bulunmaktadır.

Mini Giriş/Çıkış Modülleri

Cooper Giriş Çıkış Modülleri

Dahili kısa devre izolatörü.

Standart giriş/çıkış modülü

Sesli alarm kontrol modülü

Işın Tipi uman dedektörü adresleme modülü

Yangın İhbar Butonları

Cooper Yangın Algılama Butonu

Elektronik adreslenebilir, sıvaüstü, ankastre ve harici (IP65) tip olmak üzere 3 tip yangın ihbar butonu bulunmaktadır. Dahili kısa devre izolatörü.

Elektronik Adreslenebilir Soket Tipi Siren

Cooper Soket Tipi Elektronik Siren

Elektronik adreslenebilir bir dedektörle birlikte soket tipi siren olarak kullanılabileceği gibi tek başına siren olarak da kullanılabilir. Ses yüksekliği ve ton seçimi kontrol paneli üzerinden yapılır.

Soket Tipi Elektronik Siren ve Flaşör

Cooper Soket Tipi Elektronik Flaşörlü Siren

Elektronik adreslenebilir bir dedektörle birlikte soket tipi flaşörlü siren olarak kullanılabileceği gibi tek başına flaşörlü siren olarak da kullanılabilir. Ses yüksekliği ve ton seçimi kontrol paneli üzerinden yapılır.

Elektronik Adreslenebilir Sirenler

Cooper Adreslenebilir Siren

Beslemesini looptan alır. Dahili izolatör ünitesi. Ses yüksekliği ve ton seçimi kontrol paneli üzerinden yapılır. IP42 ve IP66 modelleri bulunmaktadır.

 

Devamını oku...

Adresli ve Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemleri

Kategori Blog

Bina ve endüstriyel tesislerin, yangına karşı korunmasında, en önemli sistemlerinden biri yangın algılama sistemidir. Yangın algılama sistemleri, saha elemanlarının (Dedektör, buton ve 3.Parti tamamlayıcılar) yangını en erken seviyede algılayıp ihbar vermesi ile yangına çabuk müdahale imkânı sağlayarak, can ve mal güvenliğini arttırır.

Yangın algılama sistemleri; Konvansiyonel ve Adresli sistemler olmak üzere 2 ’ye ayrılır. Konvansiyonel sistemler artık fazla tercih edilmeyen sistemlerdir. Konvansiyonel sistemlerin yerini büyük ölçüde Adresli sistemler almıştır. Adresli sistemler analog ve interaktif olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Konvansiyonel sistemler küçük bina ve tesisler için uygunken, adresli sistemler daha karmaşık ve yüksek adetli yapılar için uygundur.

  1. A. Konvansiyonel Sistemler Zon bazında algılama yapar. Dedektörler ve butonlar tek bir hat üzerine bağlanır. Uygulamada bir zona 25 adet eleman bağlanabilir. Bir binanın her katı bir zon olarak projelendirilir ve sadece o katta yangın olduğu izlenebilir.
  2. B. Adresli Sistemler Noktasal/adres bazında algılama yapar. Dedektör, buton ve 3.Parti tamamlayıcılar tek bir Loop (Çevrim) üzerine bağlanır. Sistem kablosu kontrol panelinden çıkar, saha elemanlarına girdi / çıktı yapar ve tekrar kontrol paneline geri döner. Loop tanımı: Uygulamada bir loop üzerine EN54 normlarında 127 adet eleman bağlanabilir. Ancak panel kapasitesine göre EN normları dışına çıkıldığı zaman 200 adete kadar da eleman bağlanabilir. Bir bina olduğu gibi tek bir loop üzerinden kontrol edilebilir. Loop üzerine bağlanan bütün dedektör, buton, ve modül gibi saha elemanlarının her birinin bir adres vardır ve kontrol panelinden izlenir. Detektörler, buton ve diğer saha elemanları, altlarında bulunan minyatür kodlama anahtarlarıyla teker teker veya marka değişkenliğine göre adresleme cihazı ile adreslemektedirler. Elemanlardan alınabilen alarm, hata ve diğer bilgiler kontrol panelinden görülebilir.

B.1 - Analog Adresli Sistemler Analog sistemlerde tüm ölçümler saha elemanları tarafından; tüm veri toplama, değerlendirme, depolama ve kontrol, kontrol panel tarafından yapılmaktadır. Dedektörler, ortamdaki duman seviyesi, kirlilik gibi verileri kontrol paneline gönderir. Kontrol panel, alarm ve arıza gibi uyarıları, dedektörlerin seviye kontrollerini yapar.

 B.2 - İnteraktif Adresli Sistemler Her bir dedektör, bulunduğu mahalin özelliğine göre, özel parametrelerle programlanır. Anolog Adresli ve diğer İnteraktif Adresli sistemlerden en önemli farkı, dedektörlere programlanan interaktif algoritmik tabanlı parametrelerdir. Sistem her yangın sensöründen gelen bilgiyi değerlendirir ve bu bölgeden öğrenme yeteneğine sahiptir. Bu basit olarak, bir sensör kirlenmeye başladığında veya kirli bir ortamda bulunduğunda otomatik olarak alarm eşik seviyesini arka plandaki seviyesine göre kompanize etmektedir.

Firmamız bünyesinde bulundurduğu  ZİTON, APOLLO, COOPER, SIEMENS, TELETEK, C-TEC, XTRALIS, KENTEC, SECURITON, TALENTUM, TEKNİM ürünlerinin mühendislik, satış ve montaj hizmetlerini sunmaktadır

Devamını oku...
Bu RSS beslemesine abone ol
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek